Bør du skifte din hoveddør ud?

De fleste kan nok svare ja til det spørgsmål; men hvor længe holder en hoveddør egentlig?

Dørene inde i en opgang er oftest forholdsvis godt beskyttede mod temperatursvingninger, slid, sol og vind; de udsættes kun sjældent for råd og andre naturfænomener. Derfor er man heller ikke tvunget til med jævne mellemrum at udskifte og forny sin hoveddør, sådan som det er tilfældet med de udvendige døre og vinduerne.

Men burde man egentlig skifte sin hoveddør ud?

Lad os lige tage et kig på det: Er din dør utæt? Kan du høre larm fra opgangen? Kan du lugte, når naboen laver mad? Føler du, at din dør sikrer dit hjem på en betryggende måde – så skulle der komme en tyv forbi, ville han vel gå sin vej igen, ikke?

De fleste vil nok nå den konklusion, at nogle af svarene på ovenstående spørgsmål ikke er helt tilfredsstillende for netop deres dør. Men det er nok heller ikke så mærkeligt, for hvor gammel er entrédøren til din lejlighed egentlig? 20, 50 eller 100 år?

Vi bliver selvfølgelig dygtigere med tiden og kan producere bedre produkter, end  man kunne for år tilbage. I dag har vi EU-normer, som sikrer en fornuftig standard, og hvis man ikke ligefrem vælger den allerbilligste dør på markedet, er det en kendsgerning, at de fleste entrédøre, der bliver produceret i dag, vil klare hovedparten af ovenstående spørgsmål tilfredsstillende.

Når det nu handler om en hoveddør, er der det lidt specielle forhold, at man - for at beskytte beboeren i tilfælde af brand - for år tilbage indførte brandkrav til entrédøre. Det er jo nok ikke lige det, vi går og tænker mest over i hverdagen; men egentligt er det meget rart at vide, at skulle uheldet være ude, så er der taget højde for det også.

Branddøre er dog, som regel, en anelse dyrere end almindelige hoveddøre. Sikkerhedsløsninger kan være dyre, og mange tror, når snakken falder på sikkerhedsdøre,  ja, her er vi på et helt nyt prisniveau. Men det er faktisk ikke tilfældet; en grundlæggende brand- og sikkerhedsdør ligger i samme prisniveau, som en almindelig branddør.

Din gamle dør har måske siddet der i mange år og været utilstrækkelig. Der er nok en god chance for, at din næste dør også skal sidde der i mange år; så her er et godt råd: Hvis din dør trænger til at blive skiftet - så vælg en dør, du synes vil være tilstrækkelig i mange år fremover.

Bestil katalog

    Jeg accepterer at blive registreret i service system, med mulighed for opfølgende service opkald. Se privatlivspolitik her.

    [recaptcha]

    Øvrige indlæg