Er din bolig klædt på til en kold vinter?

Det ikke er specielt afslappende og hyggeligt at sidde i konstant træk inden døre, og derfor kunne det godt være nu - inden vinteren rigtigt sætter ind, vi skulle sørge for en varm og hyggelig vinterbolig ved at lukke kulden effektivt ude i begyndelsen af det nye år.

Det er ingen tvivl om, at det er en god idé at kigge nærmere på det varmetab, som sker gennem vægge, døre og vinduer. I gamle huse og lejligheder er man opmærksom på det og har i mange år brugt forsatsvinduer, indtil termoruderne vandt indpas og blev en fast del af de fleste huse og lejligheder.

Men én ting ser ud til stort set at være gået i glemmebogen, når det gælder energibesparelser og varmetab, og det er hoveddøren.

HOVEDDØRE AF ”PAP”

Mange lejligheder har de samme 50 år gamle hoveddøre, de blev ”født” med. Her oplever beboerne, at det suser ind ad sprækkerne; det trækker ude fra entréen; døren binder, låsen larmer og ved et evt. indbrudsforsøg, skal der kun et velrettet spark til – måske bare et tryk med en skulder, så flækker karmtræet, og tyven er inde.

Det er en helt ny oplevelse – ofte ret overraskende – for dem, der anskaffer sig en ny hoveddør for at få bedre brand- og indbrudssikkerhed. Den positive overraskelse er, at der følger flere, væsentlige forandringer med en rigtig kvalitetsdør, som f.eks.: ”Vi sidder ikke længere i træk fra gangen, nu hvor hoveddøren er tæt”.

Det kan ses på varmeregningen og skal klart tages med i beregningen af, hvor hurtigt anskaffelsen af den nye sikkerhedsdør er betalt tilbage.

VARMETABET SÆNKES

Varmetabet kaldes også U-værdien, og når den falder, så falder varmeregningen også. Før hed kravet til varmetab igennem yderdøre, at det højst måtte være 1,8 W/m2K; i dag er kravet nede på 1,4, og Nordisk Gruppens døre brillerer med en U-værdi på 1,3 W/m2K.

Overvejer du, at skifte din gamle dør ud med en ny og bedre, så vær også opmærksom på energi-klassen af den dør, du vælger.

 - hold kulden væk med en kvalitets-dør fra Nordisk Gruppen

katalog-btn-hover

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.