Er dine døre indbrudssikrede?

I 2015 blev der begået over 90 indbrud om dagen i Danmark. Det var 33.207 familier, der kom hjem til gennemrodede klædeskabe og arvesmykker, der forsvandt. Ofte for evigt. Politiet udtalte, at de ikke har haft ressourcerne til at tage sig af indbrud, og alarmselskabernes vagtværn når ikke at komme ud til kunden, før tyvene er forsvundet over alle bjerge.

Men selv hvis de fysiske genstande, der blev stjålet fra en, egentlig ikke gjorde så meget, så er det ofte utrygheden efter et sådant indbrud, der er værst. Mange oplever, at de simpelthen har svært ved at sove om natten – selv et stykke tid efter indbruddet.

Den gode nyhed er dog, at en undersøgelse, som Boligministeriet har foretaget omkring indbrudsforebyggelse i bl.a. Holland og England, viser, at døre og vinduer, der er testede og certificerede imod indbrud, har vist sig at mindske antallet af indbrud med 50-66 procent.

Kravene til certificerede døre indebærer bl.a., at døre med de højere klassifikationer bliver testet imod indbrud med både boremaskiner og brækjern i testene. Dørene testes i længere tid, jo højere klassificeringen er. (Du kan læse mere om de forskellige klassifikationer i fakta-boksen).

Undersøgelsen fra Boligministeriet foreslår en lignende certificering af døre i Danmark. I dag er der allerede krav om, at døre er certificerede imod brand i lejligheder, hvilket er med til at øge trygheden for beboerne. En certificering af døre imod indbrud kunne på samme måde øge trygheden ved at forebygge indbrud.

Bestil en gratis tid med en konsulent fra Nordisk Gruppen for at undersøge muligheden for at indbrudssikre dine døre. Send os en besked på kontaktformularen, og vi vil kontakte dig.

SIKKERHEDS KLASSE FORVENTET METODE OG FORSØG PÅ INDBRUD
1 Den tilfældige indbrudstyv forsøger at bryde ind ved at anvende små simple redskaber og fysisk vold, såsom at sparke sætte skulderen imod, løfte op og rive ud. Indbrudstyven forsøger typisk at udnytte muligheder, har intet specifik kendskab til konstruktionens sikringsniveau og bekymrer sig både om tid og støj. Der forventes intet særligt kendskab til det sandsynlige udbytte, og niveauet af risiko, som indbrudstyven er villig til at tage, er lav.
2 Den tilfældige indbrudstyv forsøger yderligere at bryde ind ved at anvende simple redskaber såsom skruetrækker, tang, kile og i tilfælde med gitre og tilgængelige hængsler anvendelsen af små håndsave. Mekanisk boreværktøj forbindes ikke med denne type indbrudstyv som følge af brugen af boreresistente cylindere. Indbrudstyven forsøger typisk at udnytte muligheder, har kun lidt kendskab til det sandsynlige sikringsniveau og bekymrer sig både om tid og støj. Der forventes intet særligt kendskab til det sandsynlige udbytte, og niveauet af risiko, som indbrudstyven er villig til at tage, er lav.
3 Indbrudstyven forsøger at bryde ind ved at anvende et brækjern, en ekstra skrutrækker og værktøjer såsom en lille hammer, dorne og et mekanisk boreværktøj. Ved hjælp af brækjernet har tyven mulighed for at anvende forøget kraft. Med boreværktøjet er indbrudstyven i stand til at angribe udsatte låsedele. Indbrudstyven forsøger typisk at udnytte muligheder, har et vist kendskab til det sandsynlige sikringsniveau og bekymrer sig både om tid og støj. Der forventes intet særligt kendskab til det sandsynlige udbytte, og niveauet af risiko, som indbrudstyven er villig til at tage, er middel.
4 Den erfarne indbrudstyv anvender desuden en tung hammer, økse, mejsler og en transportabel batteridreven boremaskine. Den tunge hammer, øksen og boremaskinen giver indbrudstyven et øget antal angrebsmetoder. Indbrudstyven forventer et rimeligt udbytte, og vil sandsynligvis være beslutsom i sit forsøg på at bryde ind. Han er også mindre bekymret over niveauet af støj, han frembringer, og er forberedt på at tage en større risiko.

Bestil katalog

    Jeg accepterer at blive registreret i service system, med mulighed for opfølgende service opkald. Se privatlivspolitik her.

    Øvrige indlæg