Gadedøre

Gadedøre til opgange

Når gadedøren til en opgang skal udskiftes, er der oftest specielle krav til design og funktionalitet.

Når vi taler design af facadedøre, kan der være krav fra Kulturarvestyrelsen eller anden myndighed, om at døren skal passe ind i det eksisterende, eller ligefrem skal være en kopi af det eksisterende. Man kan som regel renovere en eksisterende dør, men det koster, og oftest ender man med en dør, som ikke lever op til nutidige ønsker, miljøkrav o.s.v.

For mange producenter kan det være svært og omkostningstungt at lave specialdesignede løsninger. Vi er vant til at fremstille indvendige sikkerhedsdøre til opgange. Her er kravet til udseende oftest, at døren skal ligne de eksisterende døre; så når det kommer til facadedøre, er er vi også på hjemmebane.

Vi fremstiller selvfølgelig facadedøre i alle vores sikringsklasser, men anbefaler almindeligvis vores specielt udviklede facadedør, som har ekstraordinært høje værdier, når vi taler varmeisolering og støjdæmpning. I skrivende stund er facadedøren ikke indbrudsklassificeret, men døren er dog bygget på en stålkerne, som vore øvrige døre, og er derfor - med eller uden sikringscertifikat - en særdeles sikker løsning.

Facadedøren er i sin standardudgave ”pakket ind” i malet UMIDAX HLS,  en trætype som er modstandsdygtig mod fugt, selv hvis der skulle komme skade på belægningen. Skulle der i øvrigt i forbindelse med hærværk eller lignende opstå store skader på døren, kan træpanelerne uden store problemer skiftes.

Facadedøren har sin standard træbeklædning, men kan ud over det laves i et utal af trætyper herunder bla. i laminat- eller massivtræ som f.eks.: fyr, eg, birk, bøg, mahogni, indfarvet krydsfiner, EDM og meget mere.

Gadedøre med glasparti

Facadedøre laves desuden med glas både i dørblad, sideparti og topparti, uden at det det går ud over sikkerheden. Når vi indsætter glas i vores facadedøre, anvender vi en kombination af flerlagsglas og sikkerhedsfilm - eller andre former for specielt hærdet glas, som gør at glaspartiet bliver ekstremt brudresistent.

Døren er i sin grundkonstruktion en kombination af metal og træ, hvor metallet sikrer facadedørens styrke og træet giver et smukt udseende. Vores facadedøre laves som både enkelt- og dobbeltdøre og som døre med side- og topparti.

Sikkerhedsdoer_branddoer_34

Det viste design kan fremstilles i alle sikkerhedsklasser - altså som Standard, Sikkerhedsklasse 2, Sikkerhedsklasse 3, Sikkerhedsklasse 4 og som Skudsikker dør.