Hvilket punkt på døren, er svagest overfor indbrudsforsøg?

Hvis en tyv vil igennem døren, hvilket punkt er mest tilbøjelig til at give efter? Er det 1. Låsen 2. Døren 3. Karmen.

Døre i Danmark er ofte lavet i blødt træ. Man vil endda finde at dørene har siddet i boligen, siden boligen blev bygget. Det kan være over 50 år siden. Det kan endda være over 100 år siden at boligen blev bygget.

Træ er ikke særlig holdbart som byggemateriale, da det kan gå i forrådnelse. Hvis en dør er lavet af træ, kan mange års brug, få træet til at smuldre op.

Alle disse forhold gør at døre der er lavet af træ, er ret lette at bryde op. En gammel dør kan simpelthen sparkes i to stykker og så kan man vade lige igennem. Det larmer dog meget og kunne forårsage nysgerrige blikke, hvilket er noget tyve forsøger at undgå som pesten.

Der er dog et punkt på gamle døre, der er endnu svagere end selve døren. Det er det punkt på karmen, som låsen går ind i. Hvis man åbner sin dør, vil man se at det stykke træ i karmen, som låsen går ind i, er tyndt som en blyant. Hvis man kan knække en blyant med sine fingre, kan man med andre ord komme igennem karmen på en dør. Det larmer ikke så meget og kræver ikke så meget fra en tyv.

Selv hvis man får en ekstra god lås og karmen er lavet af træ, så er man lige langt, da de bare skal slå karmen i stykker.

Svaret er at få en indbrudscertificeret sikkerhedsdør, der tager forbehold for det hele. Nordisk Gruppens karm er lavet i solidt stål, der sættes ind i væggen med bolte, der yderligere er beskyttet af 24 mm stålprofiler. Døren er lavet i stål, der er forstærket af stålplader og en særlig indbrudssikret konstruktion. Og det hele bliver dækket med dekorative træpaneler, der kan laves i enhver form for udskæring, der passer til kundens behov.

Kontakt Nordisk Gruppen og få et gratis tilbud på hvad det kan komme til koste at få sikret jeres dør.

katalog-btn-hover

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.