Sikkerhedsklasse 2-dør

Øget beskyttelse mod indbrud – specielt egnet til lejligheder

Vores Sikkerhedsklasse 2-dør har et dørblad af stål, beklædt med træ, og stålkarm; konstruktionen er en forstærket udgave af vore Standard Sikkehedsdør.

På bagkanten af dørbladet sidder 5-6 kraftige, faste nokker (afhængig af dørhøjden), som går ind i stålkarmen, når døren lukkes. Døren er således låst i begge sider og er derfor meget vanskelig at bryde op. Som vist på billedet kan der installeres 3-vejslås i døren, men dørens grundkonstruktion gør, at døren - selv med en almindelig Ruko lås - lever op til Sikkerhedsklasse 2.

Dørblad og dørkarm af stål – stærkere konstruktion

Vores Standard sikkerhedsdør har som alle vores sikkerhedsdøre et dørblad af stål, beklædt med træplader, så den udadtil ser ud som en almindelig dør; dertil har den en stålkarm, der boltes ind i muren. Det forhold, at alle basale konstruktioner i sikkerhedsdøren er lavet af stål, betyder at den er meget stærkere end en almindelig trædør, hvor karm eller dørblad nemt kan flække, selvom der er sat én eller flere låse i.

Sikkerhedsdør og branddør – én samlet løsning

Udover at beskytte mod indbrud, så er vores Sikkerhedklasse 2-dør (og højere klasser) også en branddør – BD 30-45 / EI2 30-45. Dette er særligt aktuelt for lejligheder, hvor der er kommet ny lovgivning, der kræver, at hvis du udskifter din hoveddør, så skal du isætte en branddør.
Normale branddøre er lavet af træ og beskytter derfor dårligt mod indbrud. Når man medregner gode låse samt håndværkeromkostninger til opmåling, transport, montering samt bortskaffelse af gammel dør, så viser det sig, at prisforskellen mellem en almindelig branddør og en sikkerhedsdør er forholdsvis lille. Så når du alligevel skal skifte, giver det god mening at vælge en løsning, der både er en branddør og en sikkerhedsdør.


katalog-btn-hover


indbrudssikring Indbrudssikring ENV 1627 WK2 Klasse 2 (RC2)
lydisolering Lydisolering 43 dB Rw (C; Ctr)
termisk_gennemstrømning Varmeisolering (U-værdi) 1,3 W / m2 K
Brandsikring BD/EI2 30-45
gentagne_åbninger Testet for antal åbninger 200.000 gange
vindpres Isolering mod vind Klasse C5
luftgennemtrængning Isolering mod luftgennemstømning Klasse 4
vandtæthed Vandtæthed Klasse 6A
mekanisk_styrke Mekanisk styrke og holdbarhed Klasse 4

klasse2

Det viste design kan fremstilles i alle sikkerhedsklasser, dvs. både som Standard, Sikkerhedklasse 2, Sikkerhedklasse 3, Sikkerhedklasse 4 og som Skudsikker sikkerhedsdør. Du kan selv sammensætte dit design – læs mere om dette i vores katalog.

Fås med stort set alle udseender – evt. også som kopi af nuværende dør

Udseendet at vores Sikkerhedklasse 2-døre er meget fleksibelt. Da de er beklædt med træplader, kan de fås i stort set ethvert udseende. Ofte ønskes blot almindelige glatte døre, der enten er malede eller belagt med trælaminat, men der kan også kræves døre med fyldingsmønstre eller andre design. Endelig er der mulighed for at lave en kopi af den eksisterende dør. Det er især aktuelt for lejligheder, hvor der ofte er krav om at en sikkerhedsdør skal se ud som de andre døre i opgangen. Du kan se forskellige eksempler på sikkerhedsdøre i vores galleri.

Andre kvaliteter
Sikkerhedklasse 2-døren har som vores andre sikkerhedsdøre en høj varmeisolering, og ekstra stor lyddæmpning (hele 41 dB, hvilket svarer til, at du stort set ikke hører alm. støj gennem døren) samt isolering mod træk, hængsler på bærende kuglelejer, m.m. Som vores andre sikkerhedsdøre er den testet på det anerkendte, tyske testlaboratorium IFT Rosenheim, hvor det sikres, at den lever op til alle de fælleseuropæiske standarder.