Sikkerhedsdøre

Med sikkerhedsdøre kan du beskytte både hjem og virksomheder mod indbrud. Vælg en dør, der kombinerer høj sikkerhed og holdbarhed, og skab tryghed for dig og dine omgivelser.

Ring til os eller udfyld kontaktformularen, hvis du vil have svar på dine spørgsmål.

KlasseSikringsniveauDørtype(r)
RC 1Giver grundlæggende beskyttelse mod indbrud ved brug af fysisk vold, såsom slag og spark.Standard dør: Har stålkarm og stålkerne. Grundlæggende sikring mod indbrud.
RC 2Testet til at modstå indbruds­forsøg med fysisk vold og let manuelt betjent værktøj.Sikkerhedsdør, klasse 2: Har en stærkere konstruktion. Beskytter mod alm. tyveredskaber. God til f.eks. lejligheder og steder, hvor tyven har travlt.
RC 3Testet til at modstå indbruds­forsøg med kraftigere manuelt betjent værktøj.Sikkerhedsdør, klasse 3: Endnu kraftigere konstruktion og med en sikkerhedslås, der låser i 3 retninger. Giver ekstra sikring. Bruges bl.a. til huse og/eller steder, hvor tyven har bedre tid.
RC 4Testet til også at modstå indbruds­forsøg med elektrisk værktøj såsom bore­maskiner, save m.m.Sikkerhedsdør, klasse 4: Beskytter mod avancerede indbrudsforsøg, hvor tyven har god tid og kan larme og arbejde uforstyrret. Bruges sjæl­dent i private husstande, men evt. i firmaer.
FB 4Skudsikker dør med sikringsniveau svarende til sikkerhedsklasse 4Skudsikker dør, klasse FB4: Samme som ovenstående, men beskytter desuden mod skydevåben op til Magnum 44.
FB 6Skudsikker dør med sikringsniveau svarende til sikkerhedsklasse 4.Skudsikker dør, klasse FB6: Samme som ovenstående, men beskytter desuden mod skydevåben op til AK-47 (Kalashnikov).

Hvorfor vælge en sikkerhedsdør?

Ud over en højere sikkerhed er der mange gode grunde til at vælge en sikkerhedsdør til din bolig: 

Prisen overrasker ofte: 

Prisforskellen på en sikkerhedsdør og evt. en konventionel branddør er almindeligvis forholdsvis lille. Den generelle kvalitetsforskel er dog betragtelig. Med en sikkerhedsdør får du ganske enkelt en meget bedre dør, og det gælder på stort set alle parametre, som ikke har med brand at gøre – her får du blot det samme.

Støjreduktion: 

Sikkerhedsdøre kan have en betydelig støjreducerende effekt sammenlignet med almindelige døre. Det kan være en stor fordel, hvis du bor i etagebyggeri (lejlighed) eller i et støjende område.

Forbedret isolering:

Sikkerhedsdøre kan også bidrage til bedre isolering af dit hjem, da de typisk er mere tætte og bedre isolerede end almindelige døre.

Mange designmuligheder:

En sikkerhedsdør laves normalt med en kerne og karm i stål. For at den ikke skal ligne en bankboksdør, beklædes døren med udskiftelige træpaneler. Træpanelerne kan laves som glatte døre eller i mange forskellige design, så døren kommer til at ligne eksempelvis en traditionel dannebrogsdør, eller
hvad end hjertet begærer. Vi har omkring 200 forskellige standard design som kan kombineres med 11 standard udskæringstyper, se evt. vores galleri for inspiration og skulle det ikke være tilstrækkeligt, lad dig ikke begrænse; tegn din egen dør eller få os til at komme forbi for at tage mål til en kopi af din gamle dør.

Hvorfor købe Sikkerhedsdøre?

I en travl hverdag kan tanken om indbrud virke fjern. Men statistikker viser, at indbrud er et reelt problem, der rammer tusindvis af danske hjem hvert år. Heldigvis kan du med en sikkerhedsdør markant øge sikkerheden i dit hjem og dermed trygheden i din hverdag.

Hvad er en sikkerhedsdør?

En sikkerhedsdør er en dør, der er specielt konstrueret og udstyret til at modstå
indbrudsforsøg. I modsætning til en almindelig dør, der typisk kan brydes op med simpelt værktøj, er en sikkerhedsdør forstærket og har normalt en kvalitetslås, stålkerne, stålkarm og andre sikkerhedselementer. Dette gør det langt sværere for indbrudstyve at bryde ind, og når tingene bliver for besværlige, nedsættes risikoen indbrud, simpelthen fordi tyven fravælger indbrudsforsøget i dit hjem.

RC sikkerhedsklasser – hvilken sikkerhedsdør skal jeg vælge?

For at give forbrugerne en nem måde at sammenligne sikkerhedsdøre på, er de inddelt i forskellige RC sikkerhedsklasser. RC står for “Resistance Class”, og klassen indikerer dørens modstandsevne mod indbrudsforsøg. En RC3 dør skal for eksempel kunne modstå et indbrudsforsøg i mindst 20 minutter, mens en RC4 dør skal kunne modstå et forsøg i mindst 30 minutter. Udover længere testtid og forberedelsestid, bliver der også tilføjet kraftigere værktøj, jo højere klassificeringen bliver, eks. indgår der et koben for test af en RC3 dør, hvilket ikke er tilfældet for de lavere RC klasser.

Hvilken RC klasse du bør vælge, afhænger af dine behov og varierer derfor. Siden 2010 har vi installeret mere end 10.000 døre i Danmark, og omkring 95% af disse er
sikkerhedsklasse RC2 eller RC3.

Til sammenligning er der ifølge forsikringsselskaberne og dansk statistik ca. 13.000
indbrud pr. år i Danmarks 2,8 millioner husstande, hvilket svarer til at ca. 0,5% af
Danmarks husstande får indbrud hvert år. Det er ikke helt retsvisende, da vi nogle gange installerer mere end en dør i samme bolig, men med +10.000 døre installeret, burde der være mindst 50 indbrud på vores døre årligt. I skrivende stund har vi i en periode på 14 år kun kendskab til et eneste ”vellykket” indbrud på vores RC2 og RC3 døre.

Når det gælder boligforeninger og private hjem, anbefaler vi derfor almindeligvis en
entredør i sikkerhedsklasse RC2 eller RC3.

Vær opmærksom på, at ovenstående blot gælder for vores døre og er ikke vejledende eller kan overføres til det generelle sikkerhedsdørsmarked. Ligesom med alt andet, er der til trods for tester og certificering stor forskel på producenternes kvalitet. Du vil derfor opleve producenter, som anbefaler en højere sikkerhedsklasse for at kunne opnå lignende resultater som vores.

Kontakt mig

    Jeg accepterer privatlivspolitik

    Køb en sikkerhedsdør

    Hvis du overvejer at købe en sikkerhedsdør, er det vigtigt at vælge den rigtige dør. Ofte skal en dør nemlig holde meget længere end så meget andet. Det er ikke usædvanligt, at en hoveddør er 30, 50 eller måske ligefrem 100 år gammel. Sørg derfor for, at døren er certificeret i den relevante RC sikkerhedsklasse, og at den opfylder dine behov for brandsikkerhed, støjreduktion og isolering.

    Har du behov for vejledning, er vi specialister, og du er altid velkommen til at kontakte os.

    Sikkerhedsklasser og dørtyper

    Vores sikkerhedsdøre fås i forskellige sikkerhedsklasser, som følger den nye europæiske standard for indbrudssikring, EN 1627:2011.

    Kundeudtalelser

    4.3 stjerner på Google

    4.3/5

    4.3 på Google

    Hvorfor er Nordisk Gruppen “et sikkert valg”?

    Derfor bør du vælge os - kontakt os i dag, hvis du har nogle spørgsmål.

    01

    Indsigt

    10+ års erfaring og ca. 10.000 døre installeret.

    02

    Pris & kvalitet

    Vores mål er, at du får mest mulig dør for pengene.

    03

    Rutineret

    Vi har styr på processerne, gennem hele forløbet.

    01. INDSIGT

    Det er formentlig de færreste, der tænker over det, men det at skifte hoveddør er en forholdsvis sjælden foreteelse. De fleste skifter bil hver 3. eller 5. år, men en hoveddør skal som regel holde meget længere. Hvis du ikke lige bor i et nybyggeri, kan du jo prøve at stille spørgsmålet: “Hvor længe har den nuværende entredør siddet der”?

    Selv i den ældre bydele er svaret ofte, at entredøren formentlig har været der, siden bygningen blev opført.

    Faktisk er det slet ikke usædvanligt at have en hoveddør, som er ældre end en selv, og derfor har kun de færreste erfaring med at udskifte en hoveddør. Og uanset, hvad vi synes om ”de gode gamle dage” – eller hvor nostalgiske, vi kan blive, når vi snakker om ordentligt udført håndværk osv., så må vi samtidig erkende, at der også inden for området hoveddøre og sikkerhedsdøre har været en betragtelig udvikling i de senere år.

    En ny dør skulle derfor gerne være en betydelig opgradering på stort set alle parameter, eksempelvis: reducering af træk, varmeisolering, lyddæmpning, brandsikring, indbrudssikring, holdbarhed, samt generelt at være lidt lækrere og føles som kram.

    Udskiftning af en eller flere døre er således en langsigtet beslutning, som man gerne skulle blive glad for mange år ud i fremtiden. Samtidig må vi nok sande, at kun er de færreste har en omfattende erfaring på området; selv for professionelle håndværkere, så som tømrere, er dette område ofte kun en lille del af deres fagområde, og det er præcis her, Nordisk Gruppen kommer ind i billedet. For sikkerhedsdøre er vores hovedbeskæftigelse og vores spidskompetence – ja, faktisk beskæftiger vi os ikke med ret meget andet.

    Så uanset, om du er privatperson, boligforening, entreprenør, arkitekt eller anden professionel, så har vi været igennem processen mange gange og hjælper gerne med at finde den helt rigtige løsning til netop dit dørprojekt (uanset projektets størrelse).

    Vi ser frem til at høre fra dig.

    02. Pris og kvalitet

    Vi har nok alle prøvet at købe forkert eller for billigt og derfor få noget, som ikke var godt nok eller uegnet til det, man havde tænkt sig. Når dette sker, er resultatet ofte, at man ender med ingenting og må ud og handle igen. Den slags er ikke bare ærgerligt – det er helt sikkert også den dyreste måde at handle på.

    Hos Nordisk Gruppen er vores mål at finde den rigtige løsning til den bedste pris, hvilket gør, at vores priser normalt er særdeles konkurrencedygtige. På den anden side ville vi aldrig anbefale noget, som vi ved ikke holder i længden, blot for at være billigst.

    Omvendt kunne man tro, at pris og kvalitet altid hænger sammen, hvilket dog ikke altid er tilfældet. Ting kan helt sikkert blive for billige, og selvom der unægteligt er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, er det dog ikke altid tilfældet, at dyrt er bedre.

    Nogen brands, træsorter eller råmaterialer kan være betydeligt dyre end andre, selv om de hverken er pænere eller bedre. Det kan skyldes, at det specifikke råmateriale er sværere at skaffe, bearbejde eller blot fordi, det er et brand.

    Vi står altid stærkest, hvis vi hjælper dig til den bedste løsning. Det, som du kan forvente af os, er kompetent rådgivning, der altid sigter på, at du får mest mulig dør for pengene.

    En anden, men ikke uvæsentlig ting, som styrker vores forhold mellem pris og kvalitet, er, at vi har en betragtelig volumen, når det handler om sikkerhed og branddøre, hvilket betyder, at vores produktion og transport kan udføres priseffektivt.

    03. RUTINERET

    Vi modtager meget gerne input, men i arbejdet med os vil det normalt ikke være nødvendigt at ”genopfinde den dybe tallerken”. Vi har arbejdet med processerne mange gange og kender arbejdsgangene med bl.a. varsling af opmåling, installation, udbedring af fejl osv. til et punkt, hvor et udkast til en fuld beskrivelse af projektforløbet samt varslingsskrivelse kan udleveres på forhånd, så du ikke behøver at bekymre dig om den del.

    Vores kunder er både professionelle og private. Vi arbejder meget gerne med entreprenører, arkitekter, byggerådgivere eller private, men vores klart største kundegruppe er boligforeninger.

    Bestyrelsen i en boligforening kan selvfølgelig godt inkludere mennesker med branchekendskab, men bestyrelsesarbejdet er næsten altid frivilligt, hvilket gør det ekstra vigtigt, at tingene kører så gnidningsfrit som muligt.

    Vi kan selvfølgeligt ikke udelukke, at der vil være noget, som vi skal koordinere eller tale om i forbindelse med et dørprojekt – det vil der være – men vi forstår situationen og respekterer det frivillige aspekt i bestyrelsesarbejdet og søger derfor hele tiden at forbedre vores processer, således at bestyrelsen og andre frivillige ikke bliver belastet unødigt.

    Vi har styr på tingene gennem hele forløbet. Slutligt laver vi selvfølgelig en gennemgang sammen og for at sikre at alt er som det skal være. Igennem forløbet er vores standardskrivelser og varslinger, almindeligvis forsynet med vores direkte nummer, så de enkelte beboere i stedet for at gå igennem bestyrelsen, rådgiveren eller andre ekstra led, kan tage fat i os direkte. På den måde løses tidsbookning og andre rutineopgaver oftest nemt, ved direkte beboer kontakt, noget som ellers kan være et mareridt, for et mellemled, så som en bestyrelse eller en rådgiver.