Sikkerhedsdøre

Hvorfor nu det?

Danmark har europarekord i indbrud. Faktisk har vi 4 gange flere indbrud end i Sverige og 6 gange flere end i Tyskland. En af årsagerne hertil er, at sikringsniveauet i Danmark er væsentligt lavere end i vores nabolande, og her spiller vores hoveddøre en stor rolle.

Normale hoveddøre er lavet af træ, og selvom de kan sikres med låse og kæder, så nytter det ikke meget, hvis karmen eller døren flækker efter en kraftig skulder eller et hårdt spark.

Har stålkarm og stålkerne, en ståldør beklædt med træ

Da det er karmen og dørbladet, som er de svageste led, er det også dem, der skal forstærkes. Selv den bedste lås bliver aldrig mere sikker end det materiale, den sidder i. Derfor har vores sikkerhedsdøre både en stålkarm og et dørblad af stål. Men for at det nu ikke skal ligne en bankboks, er dørbladet beklædt med træplader og stålkarmen med gerigter, så den ser ud som en almindelig dør. Man kunne sige, at det er en ståldør beklædt med træ.

Klasse Sikringsniveau Dørtype(r)
RC 1 Giver grundlæggende beskyttelse mod indbrud ved brug af fysisk vold, såsom slag og spark. Standard dør: Har stålkarm og stålkerne. Grundlæggende sikring mod indbrud.
RC 2 Testet til at modstå indbruds­forsøg med fysisk vold og let manuelt betjent værktøj. Sikkerhedsdør, klasse 2: Har en stærkere konstruktion. Beskytter mod alm. tyveredskaber. God til f.eks. lejligheder og steder, hvor tyven har travlt.
RC 3 Testet til at modstå indbruds­forsøg med kraftigere manuelt betjent værktøj. Sikkerhedsdør, klasse 3: Endnu kraftigere konstruktion og med en sikkerhedslås, der låser i 3 retninger. Giver ekstra sikring. Bruges bl.a. til huse og/eller steder, hvor tyven har bedre tid.
RC 4 Testet til også at modstå indbruds­forsøg med elektrisk værktøj såsom bore­maskiner, save m.m. Sikkerhedsdør, klasse 4: Beskytter mod avancerede indbrudsforsøg, hvor tyven har god tid og kan larme og arbejde uforstyrret. Bruges sjæl­dent i private husstande, men evt. i firmaer.
FB4 Skudsikker dør med sikringsniveau svarende til sikkerhedsklasse 4 Skudsikker dør, klasse FB4: Samme som ovenstående, men beskytter desuden mod skydevåben op til Magnum 44.
FB6 Skudsikker dør med sikringsniveau svarende til sikkerhedsklasse 4. Skudsikker dør, klasse FB6: Samme som ovenstående, men beskytter desuden mod skydevåben op til AK-47 (Kalashnikov).

sikkerhedsdør_mod_indbrud

 

Fås i alle mulige udseender også kopi af nuværende dør

Disse træplader kan laves i alle mulige designs med forskellige farver, laminater, mønstre mv. Det kan være helt almindelige glatte døre, malede eller med trælaminat. Det kan også være døre med fyldningsmønstre, f.eks. såkaldte ”dannebrogsdøre” eller mange andre udseender. Vi kan tilmed lave kopier af eksisterende døre. Dvs. hvis man f.eks. bor i lejlighed, så kan vi lave sikkerhedsdøren, så den ser ud ligesom de andre døre i opgangen. Se vores galleri for at få inspiration til hvilke muligheder, der bl.a. findes. Men lad dig ikke begrænse af, hvad du ser der. Du kan skræddersy din dør efter egne ønsker.

Sikkerhedsklasser og dørtyper
Vores sikkerhedsdøre fås i forskellige sikkerhedsklasser, som følger den nye europæiske standard for indbrudssikring, EN 1627:2011.

 

katalog-btn-hover