Branddøre

Branddøre til lejligheder

Hvis du bor i lejlighed og gerne vil udskifte din hoveddør, så kræver lovgivningen, at du installerer en branddør. Den skal minimum være i brandklassen BD30 (EI30 ifølge moderne europæisk standard). Det betyder, at branddøren kan modstå brand i mindst 30 minutter.

En branddør er stærkere end en almindelig hoveddør, men selvom du sætter én eller flere kraftige låse i, så kan den relativt nemt brydes op med fysisk vold. Det skydes, at en normalt branddør er lavet af træ og karmen ligeledes. En lås er ikke kraftigere end det materiale, den sidder i, og træ er et blødt materiale.

Få en kombineret sikkerhedsdør/branddør – til næsten samme pris.

En solid branddør med gode låse koster - inkl. håndværkerudgifter til opmåling, transport, montering og bortskaffelse af den gamle dør - ofte omkring 10-15.000 kr. inkl. moms. Men for blot et par tusinde ekstra kan du få en sikkerhedsdør, der både beskytter mod brand og indbrud m.m.

Når du alligevel skal ofre penge på at udskifte din hoveddør, kan det være en god idé at ofre lidt ekstra, og så til gengæld få en rigtig god totalløsning: en kombineret sikkerhedsdør og branddør.

Alle sikkerhedsdøre fra Nordisk Gruppen kan leveres som indbrudssikre BD30-45 branddøre. Faktisk er BD45 standarden for alle døre i normalmål fra Sikkerhedsklasse 2 og højere, dvs. de beskytter mod brand i hele 45 minutter.

En fremtidssikret totalløsning

I dag er der lovkrav om branddøre. I vores naboland Sverige er det desuden helt almindeligt, at lejligheder også har sikkerhedsdøre, og udviklingen går i den retning i alle europæiske lande. Danmark er bagud på sikkerhed, idet statistikken viser, at vi har europarekord i antal af indbrud pr. indbygger. Derfor vælger stadig flere danskere at installere sikkerhedsdøre.

Det er en væsentlig værdiforøgelse af din lejlighed, hvis den har en sikkerhedsdør - ikke blot en branddør. Desuden får du en dør med meget stor varme- og lydisolering samt mange andre kvaliteter med i købet. Læs mere herom på siderne om vores sikkerhedsdøre, der altså også er branddøre - nogle som udgangspunkt, andre som tilvalg.

standard_sikkerhedsdør

Det viste design kan fremstilles i alle sikkerhedsklasser, dvs. både som Standard, Sikkerhedklasse 2, Sikkerhedklasse 3, Sikkerhedklasse 4 og som Skudsikker sikkerhedsdør. Du kan selv sammensætte dit design – læs mere dette i vores katalog.